Knaagdier Kruidenier
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5 ...
- 6
- Volgende pagina
Rode biet Pellets zijn een heerlijke verrijking van de voeding van knaagdieren en konijnen. Rode bietjes zijn niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond. De pellets zijn ongeveer 4 mm groot en zijn geheel gemaakt van verse rode bieten.
Lees meerRozemarijn Pellets zijn een heerlijke verrijking van de voeding van knaagdieren en konijnen. Rozemarijn is niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond en geliefd bij knaagdieren en konijnen. De pellets zijn ongeveer 4 mm groot en zijn geheel gemaakt
Lees meerRui Pellets voor Konijnen en Knaagdieren! Een smakelijke en natuurlijke ondersteuning tijdens de rui voor konijnen, cavia's, chinchilla's en degoes. De Rui Pellets zijn samengesteld uit een rijke mix van onder andere brandnetel, lijnzaad, smalle weegbree,
Lees meerBij Knaagdier Kruidenier begrijpen we dat jouw knaagdieren en konijnen meer zijn dan huisdieren - ze zijn familie. Daarom hebben we de perfecte traktatie voor hen ontwikkeld: onze Selderij Pellets! Onze Selderij Pellets worden gemaakt van de beste selderi
Lees meer- Voor 17 uur besteld morgen in huis!*
- Al 14 jaar een begrip!
- Geleverd uit eigen voorraad
Spinazie Pellets zijn een heerlijke verrijking van de voeding van knaagdieren en konijnen. Spinazie is niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond en ijzerrijk. De pellets zijn ongeveer 4 mm groot en zijn geheel gemaakt van verse spinazie.
Lees meerTijm Pellets zijn een heerlijke verrijking van de voeding van knaagdieren en konijnen. Tijm is niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond. De pellets zijn ongeveer 4 mm groot en zijn geheel gemaakt van verse Tijm.
Lees meerDeze overheerlijke biologische brokjes zijn rijk aan het vezelrijke Timothy gras dat niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond is voor knaagdieren en konijnen. De brokjes ondersteunen de spijsvertering en helpen de tandjes te slijten, daarnaast zij
Lees meerKnaagdier Kruidenier Tomaten Pellets voor Knaagdieren & Konijnen! Tomaten Pellets zijn een verrukkelijke toevoeging aan het dieet van knaagdieren en konijnen. Tomaten zijn niet alleen smaakvol maar ook rijk aan voedingsstoffen, en worden vaak geliefd door
Lees meer- Voor 17 uur besteld morgen in huis!*
- Al 14 jaar een begrip!
- Geleverd uit eigen voorraad
De compact groeiende bloedzuring 'Little Red Pixie' is ook erg mooi om te zien vanwege de rode ader. Voor de zuring geld wel een aangepast dieet. Hoe kleiner het knaagdier hoe kleiner de portie moet zijn. Plaats de plant steeds korte tijd (afhankelijk van
Lees meerLaat je knaagdieren en konijnen genieten van de frisse smaak van onze Verse Bio Brunel Plant! Met zijn heerlijk aardse aroma brengt deze plant een stukje natuurlijke pracht naar het verblijf van jouw geliefde huisdieren. De naam "Brunel" roept beelden op
Lees meerDe botanische naam Chlorophytum is afgeleid van de Griekse termen chloros = geelachtig groen en phyton = plant. De groene lelie is niet alleen een mooie kamerplant, maar ook bij katten en knaagdieren populair vanwege de stevige bladeren. Zelfs vogels en t
Lees meerHeerlijke verse kamille voor knaagdieren en konijnen. Ook in het wild komen knaagdieren kamille regelmatig tegen en genieten van de natuurlijke smaak die de plant te bieden heeft.
Lees meer- Voor 17 uur besteld morgen in huis!*
- Al 14 jaar een begrip!
- Geleverd uit eigen voorraad
Heerlijke BIO-kattengras voor konijnen, cavia’s, hamsters, schildpadden, reptielen, katten, siervogels. Het kattengras is een lekkere en gezonde aanvulling op het dagelijks menu van uw knaagdier!
Lees meerDit heerlijke BIO-kattengras is fijner dan normaal kattengras en mag gegeten worden door konijnen, cavia’s, hamsters, schildpadden, reptielen, katten, siervogels. Het kattengras is een lekkere en gezonde aanvulling op het dagelijks menu!
Lees meerDe heerlijke geur van deze plant doet je bijna denken aan een citroen ijsje! De naam "melisse" is afgeleid van het Griekse woord voor de honingbij (Melitta).
Lees meerHeerlijke verse Paardenbloem wordt heel graag gegeten door knaagdieren en konijnen. De paardenbloem behoort voor veel knaagdieren tot het natuurlijke dieet van de dieren zoals deze ook in het wild gegeten wordt.
Lees meer- Voor 17 uur besteld morgen in huis!*
- Al 14 jaar een begrip!
- Geleverd uit eigen voorraad
Het aroma alleen al van de Tijm kruiden plant doet de luchtwegen van mens en dier goed. De heerlijke tijm geur ruikt verfrissend.
Lees meerHet vitamineplantje, ook wel schildpadplant genoemd, is een lekkere en gezonde aanvulling op het dagelijks menu van je knaagdier en konijn! Deze plant is ook uitermate geschikt als aankleding van het verblijf en vooral als voedselverrijking.
Lees meerDe Weegbree is een robuuste inheemse weideplant en een waardevol plant voor knaagdieren, vogels, schildpadden en reptielen.
Lees meerDe Wilde Aardbei is inheems in heel Europa en Noord-Azië. In de natuur groeit hij bij voorkeur in lichte bladverliezende en naaldbossen. Het is een kruidachtige, meerjarige en wintergroene plant, meestal 5 tot 25 cm hoog en dus kleiner dan de normale aard
Lees meer- Voor 17 uur besteld morgen in huis!*
- Al 14 jaar een begrip!
- Geleverd uit eigen voorraad
Walnootblad Pellets zijn een heerlijke verrijking van de voeding van knaagdieren en konijnen. Walnootbladeren zijn niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond. De pellets zijn ongeveer 4 mm groot en zijn geheel gemaakt van verse walnootbladeren.
Lees meerTrakteer jouw knaagdier op onze heerlijke walnoten! Deze noten zijn puur natuur en bevatten gezonde vetten, eiwitten en antioxidanten die een waardevolle aanvulling zijn op het dieet van jouw kleine knager. Perfect voor hamsters, muizen en gerbils, die ge
Lees meerWeegbree Pellets zijn een heerlijke verrijking van de voeding van knaagdieren en konijnen. Weegbree is niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond en weerstand versterkend. De pellets zijn ongeveer 4 mm groot en zijn geheel gemaakt van verse Weegbree
Lees meerEen Natuurlijk Feestmaal voor Jouw Knaagdieren: Knaagdier Kruidenier Weide Pellets! Hallo knaagdier- en konijnenliefhebbers, heb je ooit gedroomd van een traktatie rechtstreeks uit de natuur voor je pluizige vrienden? Wel, dromen worden werkelijkheid met
Lees meer- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5 ...
- 6
- Volgende pagina
Knaagdier Kruidenier | Natuurlijke Kruiden voor Knaagdier & Konijn!
De Knaagdier Kruidenier heeft zich gespecialiseerd in herbivoren (planten etende) knaagdieren. Deze hebben namelijk veel baat bij kruiden. Konijnen, Cavia's, Chinchilla's en Degoes moeten kruiden in hun dieet hebben om gezond te blijven.
Wat is de plukplaats van onze knaagdierkruiden?
De plukplaats van de kruiden is erg belangrijk. Kruiden mogen niet geplukt worden op een verontreinigde plek. Dus niet naast de weg, of rondom industriële gebieden. Onze kruiden worden allemaal in natuurgebieden geplukt.
Alleen de mooiste plant gaat mee
Alleen de mooiste plant mag geplukt worden. Planten met plekjes, beestjes of insecten worden niet geplukt. Een plant moet gezond en schoon zijn om in aanmerking te komen voor de knaagdieren.
Bekijk hier alle kruiden van de Knaagdier Kruidenier
Hoe worden onze knaagdierkruiden geoogst?
De weersomstandigheden spelen een grote rol tijdens het plukken van kruiden. Het weer moet droog zijn en bij voorkeur zonnig en windstil. Dat zijn de beste omstandigheden om kruiden te plukken. Het hangt af van de plant op welk tijdstip van de dag ze geplukt mogen worden. Onze kruidenier is hiervan op de hoogte en weet precies welk tijdstip hij moet kiezen voor welke plant. In de zomer moeten de planten in de ochtend geplukt worden (in verband met de warmte), voordat ze verwelken door de zon en de vluchtige stoffen vervliegen. Dus vroeg in de ochtend maar nadat de dauw verdampt.
Het plukken van kruiden na een regenachtige dag mag ook niet. De kruiden zijn dan heel moeilijk te drogen en kunnen sneller schimmelen en rotten.
Om zoveel mogelijk werkzame stoffen te behouden is het van belang om de tijdstippen van de oogst in de gaten te houden. Dat doet onze kruidenier dan ook zeer nauwlettend.
Takken: Onze takken worden meestal in de winter afgezaagd, wanneer er geen blaadjes meer aan hangen en de voedingsstoffen goed behouden blijven binnen de tak.
Schors: Kan het beste geoogst worden in het begin van de lente. Net voor de bloeiperiode stroomt het sap namelijk rijkelijk door de twijgen en takken.
Bladeren: Deze kunnen het beste geplukt worden na het verschijnen van de knoppen in het begin van de bloeiperiode. Dit is de tijd waarin bladeren veel sappen bevatten. Te vroeg maakt de bladeren te nat en te laat plukken maakt ze arm aan werkzame stoffen.
Bloemen: Deze worden het beste in het begin van de bloeiperiode geplukt. Net voor het opengaan, maar nog voordat ze volledig opengaan. De timing moet perfect zijn! Onze rozen worden dan ook als knop geoogst.
Vruchten: Onze vruchten worden net voor de rijpheid geoogst. Dit is het perfecte moment.
Op een respectvolle manier oogsten
Wij vinden het belangrijk dat onze kruiden op een, voor de natuur, respectvolle manier worden geoogst. Dat wil zeggen dat de natuur niet vertrapt wordt, de dieren die binnen deze natuur leven geen last ondervinden en de oogstplaatsen niet uitgedund worden. Oogstplaatsen moeten tot rust kunnen komen. Ook houden we rekening met beschermde plantensoorten, deze mogen niet aangetast worden.
Door de manier van zaaien en oogsten ondersteunen wij de vlinder en bijen populatie.
Hoe worden onze knaagdierkruiden gedroogd?
Een gedroogd kruid kan het hele jaar door gebruikt worden. Zodra alle vocht verdampt is, is er geen kans meer op schimmel en rotting. Dit is ook de reden waarom wij adviseren de kruiden niet in plastic te verpakken. Bij een hoge luchtvochtigheid kan er vocht bij het plastic in komen en zo voor schimmel en rotting zorgen. Bacteriën hebben vrij spel als de omgeving vochtig is. Een goed gedroogd kruid bevat normaal gesproken niet meer dan 10% vocht.
Voordat onze kruiden worden gedroogd worden deze schoongemaakt. Dat wil zeggen vrij gemaakt van aarde, grond, mos en overtollige plantendelen. Dit gebeurd direct na het oogsten van de plant. Vervolgens kan het droogproces beginnen.
De bloemen moeten in het donker gedroogd worden, terwijl wortels juist beter in de open lucht drogen. Zo heeft elk plantendeel zijn eigen voorkeur voor voor een droogproces. Daar houden wij rekening mee zodat we de beste kwaliteit kunnen garanderen.
Bewaren van kruiden
Kruiden moeten op een donkere, koele en goed geventileerde plek bewaard worden. De meeste geneeskrachtige planten kunnen niet langer dan 2 jaar na de oogst bewaard worden. Wortels en schors kunnen langer bewaard worden dan bloemen en bladeren.