Tuinieren voor Onze Kleine Vrienden

Tuinieren voor Onze Kleine Vrienden

In september begint de natuur zich klaar te maken voor de winter. Hoewel de bladeren beginnen te vallen en de temperaturen dalen, zijn er nog steeds veel dieren die jouw hulp kunnen gebruiken. Van bijen en vlinders tot egels en eekhoorns – al deze dieren hebben baat bij een beetje extra zorg in deze tijd van het jaar.

Bijen en Vlinders

De herfst is een cruciale tijd voor bijen en vlinders. Ze zijn nog steeds op zoek naar voedsel voordat ze in winterslaap gaan of sterven, en de koningin overwintert. Onze producten zoals een insectenwaterbron, een insectenbar of een insectenhotel kunnen helpen bij het creëren van een gastvrije omgeving voor deze nuttige bestuivers.

  • Tips voor Tuinliefhebbers: Plant herfstbloeiende planten zoals hemelsleutel en herfstaster, en zorg ervoor dat er voldoende water beschikbaar is. Gebruik een insectenwaterbron om te zorgen dat bijen en vlinders niet uitdrogen tijdens hun laatste vluchten.

vlinders en bijen in de tuin

Egels

Egels beginnen in september met hun voorbereiding op de winterslaap. Ze hebben vetreserves nodig om de koude maanden door te komen. Daarom is het belangrijk om ze voldoende voedsel te bieden, zoals ons speciale egelvoer. Egels zijn dol op vleesrijke voeding en hebben water nodig dat gemakkelijk toegankelijk is.

  • Tips voor Tuinliefhebbers: Laat je tuin een beetje "rommelig" achter – een hoop bladeren of takken is de perfecte schuilplaats voor egels. Plaats een egelhuisje en zorg voor voer en water om ze aan te moedigen jouw tuin te bezoeken.


noten voor eekhoornsEekhoorns

Eekhoorns zijn in september druk bezig met het verzamelen van noten en andere voedselbronnen om op te slaan voor de winter. Ze kunnen een beetje hulp gebruiken, vooral als er minder natuurlijke voedselbronnen beschikbaar zijn. Onze eekhoormixen bieden een smakelijke en voedzame traktatie.

  • Tips voor Tuinliefhebbers: Hang pindastokken of notenvoeders op in de bomen om eekhoorns een extra energieboost te geven. Zorg ervoor dat je tuin voldoende beschutting biedt voor eekhoorns die hun wintervoorraad aanleggen.


tuinvogels voerenWilde Vogels

Vogels beginnen zich ook voor te bereiden op de winter. Ze hebben behoefte aan vetrijke voeding om de koude maanden door te komen. Onze pindarepen voor wilde vogels zijn een ideale aanvulling op hun dieet.

  • Tips voor Tuinliefhebbers: Zorg ervoor dat je vogelvoederplekken regelmatig bijgevuld zijn met voedzaam voedsel, zoals onze pindarepen. Plaats ook een vogelbad voor vers water, zodat vogels gehydrateerd blijven.


Door kleine aanpassingen in je tuin te maken, kun je deze tuinbewoners een veilige en gastvrije plek bieden terwijl ze zich voorbereiden op de winter. Met onze producten kun je ervoor zorgen dat bijen, vlinders, egels, eekhoorns en vogels alles hebben wat ze nodig hebben in deze cruciale tijd van het jaar.

Eekhoorn webshop voer snacks

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »