Als de seizoenen veranderen, verandert ook de vacht van je huisdier. Konijnenbezitters weten maar al te goed dat de rui een fenomeen is dat gepaard gaat met het verliezen van hun vacht, waardoor er overal plukjes fluff achterblijven. Het begrijpen van de rui van je konijn is essentieel, niet alleen voor hun comfort, maar ook voor hun gezondheid. Laten we de basis van de rui bij konijnen doornemen en ontdekken hoe je je huisdier kunt ondersteunen tijdens dit natuurlijke proces.
Welkom bij de Nationale Poepdag, een dag gewijd aan het bespreken van een van de meest alledaagse, maar toch fascinerende aspecten van het leven van onze harige vrienden: poep! Vandaag duiken we dieper in de wereld van knaagdieren en konijnenpoep, en delen we interessante weetjes, tips voor zindelijkheidstraining en meer.
Jouw konijn, cavia, hamster of andere kleine knager kan zich besmetten met wormen door een eitje van een worm op te eten. Dieren die buiten zitten of groenvoer van buiten eten hebben een verhoogd risico op wormen. Ook kunnen dieren onderling elkaar besmetten met een worminfectie.
Er bestaan meer dan 40.000 verschillende soorten mijten en daar is de Meelmijt er eentje van. In deze blog gaan we je alles over de meelmijt vertellen, waar deze vandaan komt en nog belangrijker, hoe je er vanaf komt!
Het warme weer brengt niet alleen zonneschijn en vrolijkheid met zich mee, maar ook enkele gevaren voor onze geliefde huisdieren. Een van de meest angstaanjagende bedreigingen voor konijnen tijdens deze hete dagen is de verraderlijke aandoening die bekend staat als myiasis, ook wel bekend als madenziekte. Deze ziekte, veroorzaakt door de groene vleesvlieg, kan niet alleen pijnlijk zijn voor onze pluizige vrienden, maar ook fataal als deze niet snel wordt behandeld.