Blog over Knaagdieren!

Zo bouw je een band op met je konijn

Zo bouw je een band op met je konijn Een goede band met je konijn, heel erg belangrijk! Iedereen die konijnen heeft wil natuurlijk een goede band met zijn dieren. Dit gaat helaas niet altijd vanzelf. Hier moet je als baasje echt tijd in steken. In deze blog gaan we je uitleggen hoe je het voor elkaar kunt krijgen om een goede band op te bouwen met jouw konijn!

Natuurlijke voeding & Snacks van Mr Crumble

Natuurlijke voeding & Snacks van Mr Crumble We hebben wat nieuws voor de diertjes! De natuurlijke voeding & snacks van Mr. Crumble zijn allemaal 100% natuurlijk en uniek! De producten staan echt stil bij de natuurlijke voedingsbehoefte van de dieren en dat is zeer belangrijk. Graag willen we je voorstellen aan Mr. Crumble!

Met Knaagdieren en konijnen naar de dierenarts

Met Knaagdieren en konijnen naar de dierenarts Eigenlijk is het allemaal een kwestie van routine: alles even nakijken, naar het hartje luisteren in ogen en oren kijken, dat was het dan weer. Maar zo eenvoudig is het niet, want een bezoek aan de dierenarts kan voor knaagdieren en konijnen een ware uitdaging zijn. De autorit, de vreemde geuren en geluiden en dan ook nog eens die vele vreemde dieren in de wachtkamer. Jij als baasje kunt eraan bijdragen, dat het dier zich comfortabel en op zijn gemak voelt.

Voortplanting en castratie van een konijn

Voortplanting en castratie van een konijn De lente is in aantocht! Het seizoen van de jonge konijntjes. Super leuk en schattig natuurlijk! Echter willen wij toch ook de keerzijde hiervan met jullie bespreken. Eigenlijk speelt dit probleem niet alleen in de lente. Konijnen kunnen zich namelijk het hele jaar door voortplanten, ook in de winter dus! Een voedster kan per jaar 3 tot 7 nestjes krijgen. Een nestje bestaat uit 3 tot 12 jongen. In het uiterste geval kan één voedster dus wel 84 jongen per jaar krijgen! Als de jonge voedsters 4 maanden oud zijn, zijn ze al geslachtsrijp en kunnen deze ook al jongen krijgen. Op deze manier komen er natuurlijk veel te veel konijntjes.

Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »